Dialog teologic în orașul german Kiel

Ca în fiecare an, în această perioadă a lunii iunie, la Kiel, în Germania, numeroși turiști participă la Zilele Orașului. Cu acest prilej, Universitatea de aici organizează manifestări culturale și științifice care reunesc profesori și oameni de știință de la facultăți din mai multe orașe europene.

Pentru prima dată, la eveniment s-a aflat și un reprezentant al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, informează TRINITAS TV. Părintele Conf. Dr. Daniel Benga a susținut în acest context prelegerea „Tradiții și identități teologice în dialog. Evaluarea dialogului teologic dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Evanghelică din Germania”.

„Am fost rugat să țin o prelegere și un seminar legate de spiritualitatea noastră răsăriteană. Am ținut astăzi o prelegere legată de rezultatele dialogului teologic dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Evanghelică din Germania arătând punctele și rezultatele pozitive care au fost atinse cât și problemele care mai există între bisericile noastre. La prelegere a participat decanul Facultății din Kiel, împreună cu marea majoritate a profesorilor de aici, alături, bineînțeles, de mai mulți studenți”, a declarat pentru TRINITAS TV, Pr. Conf. Dr. Daniel Benga de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Zilele Orașului Kiel din Germania se vor încheia la sfârșitul acestei săptămâni.

Comentarii Facebook


Știri recente