Dialog teologic bilateral la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus

Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus din județul Brașov, găzduiește, până pe 29 august, a XVI-a întâlnire a tinerilor teologi ortodocși români cu cei evanghelici din Germania, informează Radio TRINITAS.

Discuțiile din acest an au ca temă Taina Sfântului Botez și Taina Sfintei Cununiei, după cum a precizat Florian Kroenke, participant din partea Bisericii Evanghelice: „Tema pe care am ales-o anul acesta Sfânta Taină a Botezului și Sfânta Taină a Cununiei, ne-a adus în prim plan punctele care unesc cele două Biserici, și sunt numeroase, dar și câteva puncte care despart. Nu căutăm conflictul, ci căutăm să vedem care sunt punctele de diferențiere pentru că acestea pot fi rezolvate doar printr-un dialog deschis. Ne rugăm ca Domnul să ne binecuvânteze pentru ca acest dialog să poată fi adâncit, iar Bisericile noastre să se apropie”.

La întâlnire participă 14 persoane. În primele zile ei au prezentat referate, iar astăzi, 25 august, delegația a vizitat centrele sociale din Arhiepiscopia Sibiului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…