Dialog între tineri și preoți la Jibou, județul Sălaj

În duminicile din Postul Mare, după slujba Vecerniei, la biserica cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Jibou se organizează seri duhovnicești, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Părintele dr. Gabriel-Viorel Gârdan, consilierul cultural al Episcopiei Sălajului și lector al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a susținut prelegerea cu titlul ‘Pregătirea tinerilor pentru viața de familie’.

La inițiativa părintelui protopop Dan Dregan și în colaborare cu Liceul Teoretic ‘Ion Agârbiceanu’ din oraș, respectiv cu profesoara de religie Cristina Mureșan, s-au fixat temele acestor seri duhovnicești. Ele vizează, în special, problemele cu care se confruntă tinerii în societatea contemporană, după cum arată site-ul Episcopiei Sălajului.

Astfel, în a treia duminică din Marele Post, 27 martie, biserica din Jibou l-a avut ca invitat pe părintele dr. Gabriel-Viorel Gârdan, consilierul cultural al Episcopiei Sălajului și lector al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, care a susținut prelegerea cu titlul ‘Pregătirea tinerilor pentru viața de familie’.

La final, între invitat și tinerii prezenți s-a purtat un dialog duhovnicesc ziditor.

Acest eveniment a continuat serile duhovnicești care au debutat în duminica întâi din Post, 13 martie, când a fost prezent părintele Claudiu Nechita, inspectorul social al Episcopiei Sălajului, și care a susținut o prelegere cu tema ‘Despre avort’. În cea de-a doua duminică din Post, pe 20 martie, a fost prezent, în mijlocul credincioșilor de la biserica cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Jibou, părintele Ionuț-Marcel Pop, directorul Liceului Teologic ‘Sfântul Nicolae’ din Zalău, care a vorbit ‘Despre viața de familie’.

Teme cu impact pentru tineri

În continuare, în duminica a patra din Post, pe 3 aprilie, va fi prezent părintele Silviu Boha, inspectorul pentru cateheză parohială al Episcopiei Sălajului, care va susține prelegerea cu tema ‘Creșterea copiilor în duhul spiritualității creștine’. În cea de-a cincea duminică din Post, pe 10 aprilie, este invitat părintele protosinghel Antonie Pința, exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului și directorul spiritual al Liceului Teologic ‘Sfântul Nicolae’ din Zalău, care va vorbi despre ‘Tinerii și viitorul Ortodoxiei’.

În cea de-a șasea duminică din Post, pe 17 aprilie, se va încheia acest ciclu de seri duhovnicești cu prelegerea părintelui protosinghel Grighentie Oțelea, starețul Mănăstirii Strâmba, care va expune ‘Regula de aur a creștinismului’ (Matei 7, 12).

‘Aceste întâlniri se bucură deja de mare interes, temele având un impact binefăcător asupra tinerilor prezenți. Punând întrebări și primind răspunsurile adecvate, ei se edifică asupra problemelor care-i frământă în această perioadă deosebit de importantă din viața lor’, a precizat părintele protopop Dan Drăgan.

Aceste evenimente se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului.

Comentarii Facebook


Știri recente