Dialog Cultural Româno – Bulgar

Galeria „GalAteCa” a Bibliotecii Centrale Universitare din București găzduiește în această perioadă expoziția de artă plastică intitulată generic „Dialog”. Expoziția a fost organizată de Catedra de Artă Sacră din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din București și Catedra de Iconografie din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Sfinții Chiril și Metodiu” din Veliko Târnovo, Bulgaria.

Mai multe informații cu privire la această expoziție a oferit pentru TRINITAS TV, conferențiarul Dumitru Radu, șef catedră Artă Sacră la Facultatea de Teologie din București:

Inițiativa acestei expoziții a partenerilor bulgari care au dorit să expunem lucrări ale profesorilor, dar din activitatea proprie de creație. Până în acest moment noi tot ceea ce am expus a fost la nivel de învățământ și am vrut să promovăm cele două catedre, practic, activitatea studenților. Acum este o activitate a fiecărui cadru didactic care a venit cu două lucrări proprii”.

Aceeași expoziție va fi vernisată, în a doua jumătate a lunii iunie, și în Bulgaria, la Veliko Târnovo.

Cele peste 40 de lucrări aparținând unor cadre didactice din cadrul celor două facultăți, pot fi admirate în cadrul Galeriei „GalAteCa”, până pe 22 aprilie, intrarea fiind liberă.

Comentarii Facebook


Știri recente