Dialog cu tinerii despre Taina Sfântului Botez la Ploiești

În amfiteatrul Colegiului Național ‘Mihai Viteazul’ din Ploiești a avut loc marți, 17 mai, un dialog între părintele protoiereu Ștefan Mușat și tineri din cadrul instituției de învățământ. Părintele protoiereu le-a vorbit tinerilor despre importanța Tainei Sfântului Botez în viața fiecărui om.

‘În cadrul Anului omagial dedicat Tainei Sfântului Botez și Tainei Sfintei Cununii am inițiat ciclul de întâlniri intitulat de noi ‘Dialog cu tinerii’. Astfel, am poposit în rândul tinerilor de la Colegiul Național ‘Mihai Viteazul’ din Ploiești și le-am vorbit despre valoarea Tainei Sfântului Botez, fără de care omul nu poate deveni creștin și neîmbrăcând haina lui Hristos nu se poate mântui. Întrucât sunt anumite curente care spun că pentru a primi Taina Sfântului Botez trebuie să decizi tu, să ajungi la vârsta maturității și să te botezi la vârsta la care S-a botezat Hristos, le-am explicat care a fost situația ce a determinat ca Hristos să se boteze la vârsta de 30 de ani, întrucât El a respectat legea din vremea Sa, ca până la vârsta de 30 de ani, vârsta maturității, să nu întreprindă nici o activitate publică. Noi astăzi avem nobila sarcină să botezăm copiii cât mai repede după naștere tocmai pentru ca ei să se înveșmânteze cu haina luminii lui Hristos, devenind creștini. De asemenea, părintele protoiereu a făcut un apel că dacă vor afla pe cineva nebotezat să-l încunoștiințeze de gravitatea situației’, a declarat părintele protoiereu Ștefan Mușat pentru Ziarul Lumina.

La final, tinerii au adresat părintelui proteiereu mai multe întrebări. Întâlnirea a fost organizată de Protoieria Ploiești, în colaborare cu Colegiul Național ‘Mihai Viteazul’ din oraș.

Comentarii Facebook


Știri recente