Diaconii din Capitală, alături de pelerini

La Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din Capitală a avut loc o întâlnire de coordonare a diaconilor din eparhie, aceștia primind mai multe sarcini pentru ajutorarea pelerinilor. Începând de luni dimineață, în gările și autogările din Capitală, pelerinii din țară vor fi întâmpinați de reprezentanți ai Arhiepiscopiei Bucureștilor și îndrumați către Catedrala patriarhală.

Părintele diacon Cristian Grama a declarat pentru TRINITAS TV: „Vor fi aproximativ 50 de diaconi implicați în această acțiune. Diaconii din Capitală îi vor întâmpina pe pelerini și îi vor conduce către liniile de transport în comun care duc direct către Dealul Patriarhiei. În fiecare seară după încheierea slujbei de Priveghere diaconii vor fi prezenți pe Dealul Patriarhiei și îi vor prelua pe pelerini urmând să îi conducă către cele două spații special amenajate pentru cazarea pelerinilor și anume sălile de la Colegiile Naționale Ion Creangă și Mihai Eminescu”.

Atât în Gări, cât și pe Dealul Patriarhiei și în cele două puncte de cazare, pelerinii vor primi informații și îndrumări, iar dacă va fi nevoie, credincioșii au asigurată și asistență medicală.

Comentarii Facebook


Știri recente