Dezmințire privind un articol al publicației „Formula AS”

În publicația „Formula AS”, nr. 846, din 21 – 28 noiembrie 2008, a apărut un articol în care se anunță că s-ar fi pus piatra de temelie unei mănăstiri românești la Eghina, în Grecia, pentru care se solicită donații în două conturi.

Patriarhia Română dezminte categoric existența unei astfel de inițiative binecuvântate de vrednicul de pomenire Părintele Patriarh Teoctist, așa cum în mod mincinos se menționează în respectivul material de presă.

Am încercat să îl contactăm pe pretinsul părinte arhimandrit Visarion Dima la numerele de telefon 0764 390 391 și 0743 764 484 (publicate în Formula AS). Acesta ne-a precizat că aparține unei așa-zise „Biserici a Românilor de Pretutindeni”, apoi și-a declinat identitatea și, ulterior, și-a închis ambele telefoane.

Evident, fiind vorba de o escrocherie, atenționăm opinia publică să nu dea curs solicitării și solicităm publicației Formula AS să dea o dezmințire, adresând totodată rugămintea de a nu mai publica astfel de articole înainte de a verifica în prealabil veridicitatea informațiilor.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente