Dezinformare pătimașă

Referitor la articolul intitulat Preasfințire cu bani de la Stat: 50 000 euro tocați în două zile pe vizita Patriarhului Daniel, apărut în cotidianul Adevărul din 17 martie 2014 sub semnătura doamnei Cristina Cîcău, Biroul de Presă al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului precizează:

Consiliul Județean Satu Mare a alocat suma de 250 000 lei pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă din Negrești – Oaș și pentru sfințirea acesteia. O parte din bani a fost folosită pentru decontarea unor lucrări de execuție la noul locaș de cult din Negrești – Oaș, iar restul sumei pentru organizarea evenimentului sfințirii și inaugurării catedralei orașului la 1 iulie 2012, la care au participat câteva zeci de invitați (ierarhi, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, sponsori și alți binefăcători) și peste 20 000 de credincioși.

Responsabilitatea construirii catedralei și a organizării evenimentului sfințirii și inaugurării acesteia au revenit Consiliului parohial și preotului paroh, precum și autorităților locale și județene.

Suma de 250 000 lei a fost justificată integral conform prevederilor legale de către parohia Duminica Tuturor Sfinților din orașul Negrești – Oaș, așa cum de altfel a precizat și primarul orașului, doamna Aurelia Fedorca.

În ceea ce privește menționarea expresă de către jurnalistul cotidianului Adevărul a Patriarhului României, precizăm că eparhiile, parohiile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate organizează propriile evenimente bisericești la care adresează invitația de participare ierarhilor, reprezentanților autorităților centrale și locale, sponsorilor și tuturor celorlalți binefăcători.

În concluzie, Consiliul Județean Satu Mare a alocat suma de 250 000 lei pentru finalizarea lucrărilor la catedrală, precum și sfințirea și inaugurarea acesteia, care a reprezentat un eveniment deosebit din viața comunității ortodoxe din orașul Negrești – Oaș. Darurile oferite Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, două păpuși îmbrăcate în straie oșenești, o icoană pictată pe lemn și un buchet de flori, au valoare de simbol, ca și obiectele liturgice din argint aurit și cărțile de cult și de teologie pe care Preafericirea Sa le-a oferit cu acest prilej parohiei din Negrești – Oaș. Ele rămân în patrimoniul instituțiilor bisericești respective.

Comentarii Facebook


Știri recente