Dezbatere publică cu tema ‘Investește în educația mea’ la Târgu Jiu

Asociația Vasiliada, Filiala Tg-Jiu a organizat în data de 25 iunie, la Centrul pentru Copii și Tineri Sf. Vasile Cel Mare din Tg-Jiu, dezbaterea publică în cadrul proiectului „Investește în educația mea”, proiect derulat cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean Gorj.

Această activitate a reunit un număr de 15 persoane din partea autorităților publice, a reprezentanților ONG-urilor, a partenerilor din proiect și a mass-mediei locale.

Principalele subiecte dezbătute s-au axat pe respectarea dreptului la educație precum și pe găsirea unor soluții comune care să ducă la scăderea și combaterea absenteismului și a abandonului școlar din județul Gorj.

Importanța acestei dezbateri a vizat creșterea gradului de responsabilizare al factorilor de decizie la nivelul comunității, autorităților locale, inspectoratului școlar și organizațiilor non-guvernamentale, dezbaterea constituindu-se sub forma unui schimb de experiențe și metode de lucru cu copii supuși riscului de abandon scolar.

Sursa: www.mitropoliaolteniei.ro

Comentarii Facebook


Știri recente