La Centrul Cultural ‘Saint Louis de France’ din Roma s-a desfasurat, la inceputul lunii februarie, o intalnire despre viitorul crestinismului in Occident. Cu acest prilej, cardinalul Jean-Louis Tauran, presedintele Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios, a sustinut o interventie in care a afirmat faptul ca ‘Intemeietorul Bisericii moare pe cruce; primii apostoli nu erau nici ganditori, nici strategi; Biserica a cunoscut erezii, dezbinari, scandaluri’, iar toate acestea justifica intrebarea pe care si-o pun unii, respectiv daca crestinismul mai are vreun viitor, informeaza catholica.ro. Unii i-au ‘constatat’ sau prezis de mai mult timp moartea: ‘Nietzsche a declarat ca timpul religiilor s-a terminat; Dumnezeu a murit. Totalitarismele din secolul trecut au spus acelasi lucru. In Franta, in urma cu o suta de ani, Jules Ferry, la intrebarea lui Jaures cu privire la obiectivul profund al politicii sale, a raspuns: ‘Scopul meu? Sa organizez omenirea fara Dumnezeu’. Sociologii si unii ganditori se complaceau sa descrie crestinismul de maine fara tineret, dezbinat, amenintat de curba identitara, un crestinism care pierea sub loviturile de berbec ale noilor religii sau ale formelor vechi si noi de necredinta si de ateism. Cu toate acestea, crestinismul ‘arata o vitalitate surprinzatoare si rezerva multe surprize. Crestinismul mai are inca multe de spus si va avea intotdeauna. Cuvantul nostru este asteptat chiar daca nu este luat ca punct de referinta’, a concluzionat cardinalul Jean-Louis Tauran.
Peste 1000 de elevi din București au participat la olimpiada de religie, etapa județeană
În Bucureşti şi în toate judeţele din ţară s-a desfăşurat etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie. În Capitală, examenul a avut loc în fiecare sector, reunind peste 1000 de participanţi. În Sectorul 2, proba s-a…
De ziua mondială a breslei, prof. Adriana Căruntu omagiază munca asistenților sociali din Arhiepiscopia Bucureștilor
„Ziua Mondială a Asistenței Sociale este un prilej de a ne aminti importanța specialiștilor care lucrează în acest domeniu în slujba membrilor comunității, răspunzând chemării Mântuitorului Iisus Hristos”, transmite prof. Adriana Căruntu, inspector eparhial și…
Academia Română și Academia de Științe a Rep. Moldova salută adoptarea sintagmei „limba română” ca denumire a limbii oficiale în Rep. Moldova
Academia Română și Academia de Științe a Republicii Moldova salută hotărârea Parlamentului Republicii Moldova de adoptare a sintagmei „limba română” ca denumire a limbii oficiale în statul vecin de peste Prut. „Academia Română salută hotărârea…
Botoșani: O biserică de lemn din secolul 18 va fi restaurată cu bani europeni
Biserica din lemn cu hramul „Sfinții Voievozi” din comuna Bălușeni, județul Botoșani, urmează să intre într-un stadiu de restaurare. Au fost alocați aproximativ 1,3 milioane de lei pentru restaurarea lăcașului de cult. Mai multe biserici…
Președintele României a oferit Ordinul „Steaua României” poetei Ana Blandiana
Președintele Klaus Iohannis a conferit poetei Rusan Valeria Otilia care publică sub numele Ana Blandiana, Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler. Decizia de acordare a distincției a fost semnată de președintele țării la finalul…