Deținuți de la Penitenciarul de minori și tineri din Craiova, pelerini la mănăstirea Jitianu

Douăzeci de deținuți de la Penitenciarul de minori și tineri din Craiova au vizitat, astăzi 11 iulie, mănăstirea Jitianu de lângă Craiova. Tinerii deținuți s-au închinat și s-au rugat la sfintele icoane, au purtat discuții cu viețuitorii mănăstirii despre istoricul acestui lăcaș de cult, despre viața monahală și despre credința creștin-ortodoxă. Cu acest prilej tinerii au participat la o acțiune de întreținere a cimitirului situat în incinta mănăstirii.

Cristina Cerga, referent în cadrul Penitenciarului de minori și tineri, a menționat că în această instituție există și un club de activități ocupaționale în care se realizează icoane, care este sprijinit de Biserica Ortodoxă Română prin furnizarea materialelor necesare, precum și prin cadouri oferite deținuților cu ocazia sărbătorilor.

Prezența tinerilor deținuți la mănăstirea Jitianu a fost posibilă prin grija Societății Naționale Ortodoxe a Femeilor Române, filiala Craiova.

Adriana Bursuc, președintele acestei filiale, evidențiat că activitatea este o urmare a îndemnului Mântuitorului Iisus Hristos care ne cere să îi vizităm pe cei aflați în temniță. De asemenea, președintele Societății Naționale Ortodoxe a Femeilor Române din Craiova a atras atenția că tinerii deținuți sunt o responsabilitate pentru noi, ca membrii unei societăți care a contribuit la greșelile pe care adolescenții le-au făcut.

Societatea Națională Ortodoxă a Femeilor Române derulează mai multe activități care au ca scop păstrarea legăturii minorilor și tinerilor deținuți cu comunitatea și nu în ultimul rând apropierea de valorile creștin ortodoxe.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…