Despre vizita in Germania a Prea Fericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Duminica ce a trecut Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, impreuna cu Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Olteniei, Inalt Prea Sfintitul Andrei, Arhiepiscop de Alba-Iulia, de la orele 9:00 si pana la orele 12:30 au savarsit la Nurnberg, in Germania , Sfanta Liturghie si hirotonia intru episcop a Parintelui Arhim. Sofian Patrunjel (Brasoveanul) pentru Mitropolia Ortodoxa Romana a Germaniei, Europei Centrale si de Nord.

Astazi ei au plecat spre Regensburg pentru a vizita Biserica din Etterzhausen, pictata de Prof. Grigorie Popescu, unde paroh este Parinte Dr. Albert Rauch. Acolo vor fi intampinati in jurul orei 11.00 de Parintele Paroh Albert Rauch, Directorul Institutului pentru Bisericile Orientale din Regensburg, de Primarul comunei si de credinciosi.

La orele 16:30 la Aeroportul din Berlin Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist si Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel vor fi intampinati de Parintele Prof.Dr. Constantin Mihoc si Adrian Cosmin Vierita, Ambasadorul Romaniei la Berlin. iar la orele 18:00, seara vor vizita Biserica Johannes Basilika din Berlin si se vor intalni cu credinciosii comunitatii romanesti din Berlin.

Comentarii Facebook


Știri recente