Despre preotul duhovnic

Cel mai greu pentru preot este Sfânta Liturghie și spovedania. Preotul de aceea se cheamă duhovnic pentru că poartă în el pe Duhul Sfânt. Și dacă are în el pe Duhul Sfânt, el nu se smintește de neputințele oamenilor, căci este deasupra lor și poate să tămăduiască pe oameni.

Cel mai greu pentru preot este Sfânta Liturghie și spovedania. Preotul de aceea se cheamă duhovnic pentru că poartă în el pe Duhul Sfânt. Și dacă are în el pe Duhul Sfânt, el nu se smintește de neputințele oamenilor, căci este deasupra lor și poate să tămăduiască pe oameni. Iar dacă este pătimaș, Duhul Sfânt nu lucrează în el și ușor cade când aude păcatele oamenilor. Acești oameni nu trebuie să spovedească lumea, ci numai cei dintâi. Duhovnicul trebuie să fie ca o lumânare pusă în sfeșnic, iar nu sub pat.

(Mi-e dor de Cer, Viața părintelui Ioanichie Bălan, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, p. 361)

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…