„Despre preoție” – florilegiu de scrieri cu un real folos duhovnicesc atât pentru preoți și tinerii teologi, cât și pentru credincioși

Poate cea mai cunoscută carte din toate timpurile despre importanța, rolul și slujirea preotului este lucrarea „Despre preoție” a Sfântului Ioan Gură de Aur. Operă duhovnicească, pastorală și autobiografică de excepție, tratatul Sfântului Arhiepiscop al Constantinopolului, arată, în cele șase cărți ale sale, în ce constă demnitatea dar și greutatea preoției.

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, grupate sub titlul generic „Despre preoție”, au fost publicate, pe lângă lucrarea amintită a Sfântului Ioan Hrisostom, și Omilia rostită de acesta atunci când a fost hirotonit preot, „Cuvântul de apărare pentru fuga în Pont” al Sfântului Grigorie de Nazianz și „Cuvântul despre preoție” al Sfântului Efrem Sirul, informează TRINITAS TV.

Acest florilegiu de scrieri este de un real folos atât pentru preoți și tinerii teologi, dar și pentru credincioșii care, duminica și cu prilejul sărbătorilor creștine participă la Sfânta Liturghie, se spovedesc și se împărtășesc și primesc Sfintele Taine de la preoți.

Volumul poate fi achiziționat, la prețul de 16, 20 lei, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele Bisericilor și magazinelor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente