Desemnarea candidaților propuși pentru scaunul vacant de Episcop al Eparhiei Hușilor

Azi, 13 iunie 2009, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, întrunit la Reședința mitropolitană din Iași, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Locțiitor de Episcop al Hușilor, a desemnat drept candidați la scaunul vacant de Episcop al Eparhiei Hușilor pe Preasfințitul Corneliu Bârlădeanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Hușilor (cu 5 voturi), și pe Preasfințitul Sebastian Pașcanu, Episcop al Episcopiei Slatinei și Romanaților (cu 4 voturi).

În continuare, a urmat ședința de consultare a Sinodului Mitropolitan cu Adunarea Eparhială a Episcopiei Hușilor. Din cei 30 de membri au fost prezenți 10 clerici și 18 mireni, la care s-a adăugat, potrivit normelor statutare, și directorul Seminarului Teologic Ortodox ‘Sf. Ioan Gură de Aur’ din Huși.

În urma consultărilor, membrii Adunării Eparhiale au susținut, prin vot, în unanimitate cele două candidaturi propuse de Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, nemaiexistând o altă propunere. Numele celor doi candidați desemnați vor fi prezentate Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, alegerea noului episcop al Eparhiei Hușilor urmând a avea loc în ședința de lucru din zilele de 18-19 iunie 2009.

Biroul de Presă al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente