Deschiderea primului Colegiu Național Ortodox în Cluj-Napoca

În contextul în care spectrul descurajant al unei lumi tot mai indiferente la dimensiunea spirituala a vietii si la formarea sufleteasca a tinerilor se face simtit si în spatiul public românesc, Arhiepiscopia Clujului îsi propune sa ofere o alternativa educationala si formativa adresata copiilor din ciclul primar prin deschiderea, în colaborare cu Seminarul Teologic clujean, a primului Colegiu National Ortodox din Cluj-Napoca.

După cum a precizat Părintele Bogdan Ivanov de la Biroul de presa al Arhiepiscopiei Clujului, festivitatea oficială de inaugurare a Colegiului si deschiderea noului an scolar va avea loc sâmbătă, 15 septembrie 2012, de la ora 10:00, când Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va oficia slujba de Te-Deum în prezenta reprezentantilor autoritatilor locale si a corpului profesoral, a parintilor si a elevilor care vor învăța în aceasta școala.

Începând din anul scolar 2012-2013, în cadrul Colegiului Ortodox din Cluj-Napoca vor functiona patru clase de ciclu primar: doua clase pregatitoare si doua clase I, într-un corp de cladire situat pe Str. Avram Iancu nr. 6, cu cele mai bune conditii de învatat, un spatiu generos de recreere si cu teren de sport, având toate standardelele impuse de un învatamânt de calitate.

Școala le va oferi elevilor un mediu sigur si favorabil învatarii, bazat pe valorile moralei crestine, va asigura un corp profesoral foarte bine pregatit profesional, cursuri optionale de limba germana si engleza, si va asigura, optional, programul ‘After school’, care va include pe lângă pregatirea temelor pentru a doua zi si diverse cercuri tematice: pictura, muzica, dansuri, balet, teatru, etc.

Prin acest proiect, orientat în mod evident spre sansa si viitorul tinerilor, se reia si o veche traditie scolara confesionala ortodoxa, când, la Cluj, a functionat Liceul ortodox de fete ‘Doamna Stanca’ si Liceul ortodox de baieti ‘Mitropolitul Simion Ștefan’.

Comentarii Facebook


Știri recente