Deschiderea noului an universitar la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Rm. Vâlcea

La Universitatea Constantin Brâncoveanu din Râmnicu Vâlcea a avut loc, astăzi, 1 octombrie 2012, festivitatea de deschidere a anului universitar 2012-2013, pentru studenții Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice. La eveniment, a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, informează arhiram.ro.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt dedicat momentului festiv și i-a binecuvântat pe studenți și profesori: „Deschiderea noului an universitar este un moment de aleasă bucurie pentru noi, căci prin slujirea pe altarele învățământului dar și ca participanți la actul educațional, descoperim și punem în lumină darurilor cu care ne-a înzestrat Preamilostivul Dumnezeu. Vă mulțumesc pentru invitația de a participa la deschiderea anului universitar la Universitatea Constantin Brâncoveanu, instituție de învățământ ce a fost așezată sub patronajul Sfântului Voievod Martir. Doamnelor și Domnilor profesori, reafirmăm prin acest părintesc cuvânt, responsabilitatea comună a domniilor voastre și a slujitorilor Bisericii în promovarea valorilor autentice, naționale și universale. Dumneavoastră, domnilor studenți, aveți datoria de a-i urma pe cei care au fost rânduiți la catedrele facultăților în care vă formați, dobândind cunoștințe noi cu responsabilitate, străduindu-vă să dăruiți societății lucruri frumoase și de folos. Vă îndemn ca în anii de studenție să căutați iubirea de frumos, de adevăr și de dreptate, iubirea de oameni și de Dumnezeu, devenind mai înțelepți și buni. Rugăm pe Dumnezeu să binecuvânteze pe profesorii dumneavoastră și pe dumneavoastră, studenții, cu sănătate și înțelepciune, cu putere și discernământ în a alege binele de rău și de a face numai lucruri bune. Un an binecuvântat și cu multe realizări!”

La deschiderea noului an universitar au participat și reprezentanți ai autorităților locale, personalități ale vieții culturale vâlcene, cadre didactice și studenți.

Comentarii Facebook


Știri recente