Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie și Științe ale Educației din Târgoviște

Luni, 1 octombrie2012, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Prof. Univ. Dr. Nifon a prezidat ceremoniile de deschidere ale noului an universitar la Facultatea de Teologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, în prezența cadrelor didactice ale acestei instituții de învățământ teologic și a numeroși studenți, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

După ce a fost săvârșită slujba Te Deum-ului, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat că educația teologică are în vedere zidirea unei personalități echilibrate, integre și profunde, unde spiritualitatea, cultura și știința să se îmbine în mod armonios. Înnoirea duhovnicească a studentului teolog trebuie să se constituie într-un aport misionar, care să susțină promovarea valorilor autentice, creștine și românești, în contemporaneitate.

Înaltpreasfinția Sa a arătat că mediul academic, universitar, are un rol important, atât pentru misiunea Bisericii noastre, cât și pentru edificarea unor personalități mature și utile comunității locale, pentru că oferă posibilitatea ca, prin intermediul aprofundării valorilor spirituale, culturale și morale, să poată fi depășită criza profundă a lumii noastre de astăzi, ale cărei cauze sunt, în primul rând de ordin etic și moral, iar, apoi, de natură economică și socială.

În finalul alocuțiunii sale inaugurale, Înaltpreasfinția Sa a urat bun venit studenților din primul an de la cursurile de licență și de la cele de master, îndemnându-i, deopotrivă, pe toți, profesori și studenți, să promoveze dialogul, aprofundarea înțelepciunii, onestitatea și rigoarea științifică, pentru ca astfel activitatea lor educațională să se constituie într-o laudă adusă Bunului Dumnezeu, Părintele luminii și Izvorul științei și al înțelepciunii.

Comentarii Facebook


Știri recente