Deschiderea Noului An Universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxã a din Târgoviște

Miercuri, 1 Octombrie 2008, Înaltpreasfințitul Pãrinte Dr. NIFON, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei și Decanul Facultãții de Teologie Ortodoxã a Universitãții „Valahia” din Târgoviște a deschis, într-un cadru festiv, înconjurat de corpul profesoral și de studenții facultãții, ceremoniile legate de începutul noului an universitar .

Dupã sãvârșirea Te Deum-ului, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învãțãturã în care a evidențiat importanța formãrii teologice într-o lume însetatã de rãspunsuri, dar, totodatã, afectatã de secularism și de indiferențã. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a subliniat legãtura dintre cunoaștere, fie ea spiritualã sau ontologicã și sfințenie, arãtând cã avansarea pe drumul științei trebuie sã fie în armonie cu înaintarea în comuniunea cu Dumnezeu. Altfel spus, este vorba despre caracterul practic al înțelepciunii, care are ca scop slujirea mântuirii.

În finalul cuvântului sãu, înaltul ierarh a urat „bun venit” studenților din anul I și i-a îndemnat pe toți, profesori și studenți, sã înainteze cu bucurie pe calea cunoașterii, a înțelepciunii și a slujirii adevãrului, rugând pe Bunul Dumnezeu sã binecuvinteze activitatea de cercetare din aceastã importantã școalã de Teologie Ortodoxã.

BIROUL DE PRESĂ

AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI

Comentarii Facebook


Știri recente