Deschiderea noului an universitar 2009-2010, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Valahia” din Târgoviște

Luni, 5 octombrie 2009, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Decan al Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Valahia” din Târgoviște a deschis, în mod festiv, împreună cu profesorii și studenții facultății, ceremoniile legate de începutul noului an universitar 2009-2010, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

După ce mai întâi în dimineața zilei s-a oficiat Sf. Liturghie, a avut loc, apoi, săvârșirea slujbei Te Deum-ului, după care, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat necesitatea aprofundării învățăturii de credință în formarea teologică, ca sursă de reînnoire interioară și ca fundament al misiunii și pastorației în contemporaneitate. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a arătat și strânsa legătură dintre studiu și rugăciune, dintre aprofundarea comorilor Ortodoxiei și transformarea interioară, atât a celor care se formează a fi misionari ai Bisericii, cât și a celor care se pregătesc a primi învățătura și harul lui Dumnezeu prin Sfintele Taine.

În încheierea cuvântului său misionar-pastoral și duhovnicesc, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a urat bun venit studenților din anul I, încurajându-i atât pe profesori cât și pe studenți să înainteze cu mult curaj și bucurie pe frumosul drum al cunoașterii, rugând pe Dumnezeu, izvorul științei și al înțelepciunii, să binecuvinteze activitatea educațională și de cercetare din această instițuție.

Comentarii Facebook


Știri recente