Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați

La sărbătoarea praznicului Înălțării Sfintei Cruci, în ziua de 14 septembrie, a avut loc deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Apostol Andrei” din Galați. Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, precum și de elevi seminariști, elevi ai altor licee, părinți profesori de la această instituție de învățământ și numeroși credincioși din oraș.

În cuvântul său de învățătură, Chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre istoricul Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos și importanța descoperirii ei pe Muntele Golgota de către Sfânta Elena, mama Sfântului Constantin, împăratul Bizanțului, informează edj.ro. Totodată, Preasfinția Sa a amintit faptul că Semnul Crucii nu mai este considerat semn de rușine și de tortură, pentru abaterile de la legea civilă romană, ci începând cu răstignirea Domnului nostru Iisus Hristos el este semnul izbăvirii din robia celui rău, semnul biruinței asupra morții. De aceea, Domnul Iisus Hristos nu poate fi despărțit de Sfânta Cruce, în diferitele sale reprezentări iconografice.

De asemenea, la eveniment a fost prezent și dl. Rezmeriță Doru, inspector general școlar al județului Galați, care a subliniat importanța colaborării dintre Școală și Biserică, în procesul educațional.

La finalul, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a binecuvântat cadrele didactice și pe fiecare elev seminarist în parte

Comentarii Facebook


Știri recente