Deschiderea Noului An Școlar la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gurã de Aur” din Târgoviște

Marți, 16 Septembrie 2008, Înaltpreasfințitul Pãrinte Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, a participat la deschiderea festivã a noului an școlar la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gurã de Aur” din Târgoviște.

Dupã sãvârșirea Te Deum-ului și discursul de bun venit al directorului școlii, Înaltpreasfințitul Pãrinte Mitropolit Nifon a rostit un ziditor cuvânt de învãțãturã, referindu-se și la Mesajul cu prilejul deschiderii noului an școlar al Preafericitului Pãrinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cuvânt în care a evidențiat importanța înțelepciunii ca virtute în formarea integralã a elevului și a amintit despre relația armonioasã dintre teologie și științã, dintre culturã și religie, precizând cã doar ideologiile promoveazã falsa idee a unui presupus conflict între ele.

În finalul cuvântului sãu, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat, atât pe profesori, cât și pe elevi, sã înainteze pe calea cunoașterii, rugând pe Bunul Dumnezeu sã binecuvinteze activitatea educaționalã din aceastã importantã școalã teologicã a Eparhiei.

BIROUL DE PRESĂ

AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI

Comentarii Facebook


Știri recente