Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște

Luni, 17 septembrie 2012, la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, au avut loc ceremoniile legate de deschiderea noului an școlar 2012-2013, după cum ne-a informat Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv, în sala de festivități a acestei instituții teologice, în prezența unor oficialități județene, a corpului profesoral al școlii, a elevilor și părinților acestora.

După săvârșirea Te Deum-ului, Înaltpreasfinția Sa a rostit un pilduitor cuvânt de învățătură, în care a reliefat faptul că, împreună cu Biserica, Școala este o instituție fundamentală pentru existența istorică și bunul mers al națiunii noastre, căci ea creează cultură și este formatoare de civilizație, apără, sprijină și dezvoltă integritatea, demnitatea și libertatea noastră, insuflându-ne acele valori veșnice, care oferă durabilitate și sustenabilitate vieții umane, ancorează existențele noastre în absolut și ne dăruiește puterea de a discerne și aprecia ceea ce este de folos. În cadrul Seminarului Teologic, educația are ca obiectiv, mai ales, creșterea spirituală a elevului, ea se întrepătrunde cu spiritualitatea și cultura, și devenind un spațiu de promovare al Evangheliei și de edificare, pentru fiecare, a unei personalități creatoare, hotărâte și puternice, în slujba națiunii și a Bisericii noastre.

În finalul cuvântului său, Înaltpreasfinția Sa a urat „bun venit” elevilor din clasa a IX-a și i-a îndemnat pe toți, profesori și elevi, să înainteze cu bucurie pe calea cunoașterii, a înțelepciunii și a slujirii adevărului, rugând pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze activitatea de cercetare din această școală eparhială de teologie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…