Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Casian” din Tulcea

La Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Sf. Ioan Casian” din Tulcea a avut loc astăzi, 18 septembrie, festivitatea de deschidere a noului an de învățământ.

La orele amiezii Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat în Capela Seminarului slujba de Te-Deum, după care a rostit un cuvânt de îndemn către tinerii seminariști arătând care sunt cerințele ce se impun în viața unui seminarist pentru a putea deveni un slujitor devotat al lui Dumnezeu și al semenilor.

Au mai luat cuvântul dl. Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, dl. Ioan Bara vicepreședinte al Consiliului Județean și dl. Cornel Chistrugă, inspector șef adjunct al Inspectoratului Școlar Tulcea, precum și preot profesor Ioniță Nicolae, directorul Seminarului.

La sfârșitul slujbei toți elevii au fost stropiți cu apă sfințită și au primit câte o iconiță din partea Preasfinției Sale.

Seminarul Teologic Ortodox din Tulcea are un număr de 113 elevi și 20 de cadre didactice.

Sursa: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…