Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic din București

Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Nifon Mitropolitul” din Capitală și-a deschis astăzi, 13 septembrie, porțile. Elevi, profesori și părinți au participat la slujba de Te-Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în holul central al instituției de învățământ, informează TRINITAS TV.

La început de an școlar, conducerea Seminarul Teologic din București a pregătit mai multe proiecte pentru elevi.

„Noul an școlar, 2010-2011, începe sub semnul înaltelor responsabilități la care Seminarul este chemat dat fiind faptul că este Seminarul din Capitala țării. Ne dorim ca din punct de vedere administrativ să finalizăm lucrările de la mansardă, de la ultimul etaj. Pe de altă parte, din punctul de vedere al pregătirii elevilor, aceasta se va face prin participarea la olimpiade și la concursurile care ne așteaptă și nu în ultimul rând prin lărgirea paletei de activități social-filantropice, participări la acțiuni pastoral-misionare în așa fel încât și elevul seminarist alături de preot în parohia care este și în cadrul școlii să fie un factor dinamic în lucrarea cuvântului lui Dumnezeu printre oameni”, a declarat părintele profesor doctor Aurel Mihai, directorul Seminarului Teologic „Nifon Mitropolitul” din București.

Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a dat citire mesajului de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat elevilor, profesorilor și părinților cu prilejul începutului noului an școlar.

Deși au absolvit deja cursurile Seminarului bucureștean, mulți dintre foștii elevi au venit să fie alături de boboci.

Anul acesta au fost înmatriculați 177 de elevi, dintre care 38 în clasa a IX-a.

Comentarii Facebook


Știri recente