Deschiderea festivă a noului an școlar la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Oradea

Ieri, 15 septembrie a.c., cu prilejul deschiderii noului an școlar, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie a participat la festivitatea organizată la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea. La acest moment festiv au mai participat: P.C. Pr. Prof. Florin Negruțiu, inspector școlar – specialitatea Religie, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Dl. Prof. Dr. Gheorghe Erdeli, directorul Școlii „Andrei Mureșanu” Oradea, cadre didactice, părinți și elevi.

Festivitatea a debutat cu o slujba de Te-Deum, oficiată de P.C. Pr. Prof. Radu Rus, consilier pentru învățământ și tineret al Episcopiei Oradiei și director al Liceului Teologic. Au urmat cuvântările festive rostite de către Preasfințitul Părinte Sofronie și de ceilalți invitați. În cuvântul său, Preasfinția Sa a evidențiat importanța momentului, rolul școlilor teologice în cadrul sistemului național de învățământ, temeinicia educației ce se primește în aceste școli și a arătat preocuparea Patriarhiei Române pentru formarea completă și complexă a copiilor și tinerilor din România, punctând câteva din proiectele Patriarhiei orientate în această direcție, precum: „Nu vrem liceu fără Dumnezeu”, „Hristos împărtășit copiilor” sau activitățile legate de marcarea anului jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii.

În continuare, a avut loc vizita Preasfințitului Părinte Episcop în școală, prilej cu care s-a întâlnit cu elevii Liceului Teologic, oferind celor din clasa a IX-a câte un exemplar din Sfânta Scriptură, și tuturor elevilor liceului ultimele trei numere din revista Episcopiei Oradiei – „Legea Românească”. De asemenea, pentru decorarea sălilor de clasă, Preasfinția Sa a dăruit tablouri reprezentând litografii cu artă veche religioasă.

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…