Deschiderea Centrului Regional de Incluziune Socială Alba

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, alături de partenerii săi, a deschis ieri, 28 septembrie, Centrul Regional de Incluziune Socială Alba, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Evenimentul festiv a avut loc la Sala de Conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia, în prezența Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

Centrul Regional de Incluziune Socială Alba este înființat prin proiectul ‘Tranziție spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială’, implementat de Centrul Român pentru Educație și Dezvoltare Umană, în parteneriat cu Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, ARPEGE – Action Reparatice, Prestation et Guidance Educative – Belgia, Asociația KELSEN – România, Penitenciarul Galați, Penitenciarul Ploiești, Organizația High: Five – Danemarca, Fundația de Îngrijiri Comunitare și vizează creșterea șanselor de inserție în comunitate și pe piața muncii a persoanelor private de libertate din Penitenciarele Aiud și Târgu Mureș. Perioada de derulare a proiectului este ianuarie 2011 – ianuarie 2014.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și discutate temele de la care au pornit inițiativele de relansare în comunitate a persoanelor private de libertate în cadrul Centrului Regional de Incluziune Socială Alba, principalele obiective care sunt urmărite înainte și după reinserția persoanelor amintite în societate, implicit pe piața muncii, precum și detalierea activităților centrului.

Revenirea la o viață normală a deținuților

Toate aceste subiecte au fost dezbătute în cadrul mesei rotunde cu tema ‘Rolul activ al instituțiilor din comunitate în reinserția socială a deținuților’.

Conștienți fiind de pericolul pe care îl reprezintă în lumea de astăzi (și nu numai) incapacitatea de integrare în societate a persoanelor private de libertate, grija pentru cei care au ispășit o pedeapsă nu trebuie trecută pe planul doi în ceea ce privește importanța relansării lor ca persoane apte de muncă și de revenire la o viață normală din punct de vedere social. Tocmai de aceea, Biserica, prin acțiunile și proiectele pe care le derulează la acest nivel, vine în sprijinul celor cu astfel de nevoi, încercând o reintegrare a lor în familie, în societate, în lume, cu ajutorul învățăturilor de bună credință, după cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos: ‘În temniță am fost și M-ați cercetat’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…