Deschiderea Centrului Crestin Social Medical de Zi din Sighisoara

Duminica, 16 ianuarie, dupa Sfant Liturghie, de la ora 14.00, va avea loc la Sighisoara deschiderea Centrului Crestin Social Medical de Zi, aflam dintr-un comunicat al Filialei Filantropia Ortodoxa – Sighisoara, semnat de Parintele Ovidiu Dan, protopop de Sighisoara.

Centrul de Zi ofera servicii la aproximativ 90 de persoane si cuprinde : igienizare, asistenta religioasa, cosiliere sociala, asistenta medicala gratuita, servicii de asistenta sociala si medicala la domiciliu. Se va oferi si hrana zilnica pentru 40 de asistati in cadrul Centrului si pentru inca 50 de persoane la domiciliu, hrana constand in trei feluri de mancare, zilnic, inclusiv sambata si duminica.

Scopul proiectului este reducerea saraciei grupului tinta, a excluderii si marginalizarii sociale a oamenilor nevoiesi, realizarea unui ambient social pentru aceste persoane, care sa induca siguranta si confort, se mai precizeaza in comunicat.

“Aceasta este o mare realizare misionara si sociala”, ne-a declarat IPS Arhiepiscop Andrei, care va fi prezent la acest important eveniment din Sighisoara, insotit de Parintele Nicolae Ignat, consilier cu probleme sociale la centrul eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente