Deschiderea anului universitar la facultățile de teologie din Transilvania

La Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Sfântul Andrei Șaguna’ din Sibiu, studenții și cadrele didactice participă astăzi, 1 octombrie 2012, de la ora 9:00, la Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, la Catedrala mitropolitană. De la ora 13:00, studenții și cadrele didactice se vor afla în Piața Mică la ceremonia deschiderii noului an universitar, alături de studenții și profesorii de la toate universitățile din oraș, eveniment derulat în premieră în Sibiu.

‘IPS Mitropolit Laurențiu va oficia o slujbă de binecuvântare a cadrelor didactice și a studenților din universitățile sibiene. Corul facultății noastre, condus de pr. lect. dr. Sorin Dobre, va da răspunsurile liturgice și va interpreta imnul academic Gaudeamus Igitur’, a spus decanul Facultății de Teologie, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca încep anul academic împreună cu profesorii, participând de la ora 8:00 la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană. La finalul Sfintei Liturghii, tutorii de an se vor întâlni cu studenții.

De la ora 10:30, în Sala festivă ‘Nicolae Ivan’ are loc o prelegere inaugurală, cu tematică teologică, susținută de pr. lect. univ. dr. Cristian Sonea, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj.

Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, va oficia, de la ora 12:00, în Catedrala mitropolitană, slujba de Te Deum cu ocazia începerii unui nou an universitar. Festivitatea va continua de la ora 16:00 în Aula Magna a Colegiului Academic, cu manifestări dedicate împlinirii a 140 de ani de învățământ universitar la Cluj-Napoca. Deschiderea festivă a anului universitar la Facultatea de Teologie a Universității ‘1 Decembrie’ din Alba Iulia are loc azi, de la ora 12:30, cu slujba de Te Deum oficiată în capela facultății de Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în prezența cadrelor didactice și a studenților. Momentul festiv va fi precedat de întâlnirea studenților din anul I cu îndrumătorii de an, în Aula ‘Dumitru Stăniloae’.

De asemenea, slujbe de binecuvântare și momente festive vor avea loc și la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din Oradea, precum și la Departamentul de Teologie Ortodoxă al Universității din Baia Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente