Deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Valahia din Târgoviște

La Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Decan al Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Valahia” a prezidat ceremoniile de deschidere ale anului universitar 2011-2012, la care au participat reprezentanți ai conducerii Universității și ai Facultății, profesori și numeroși studenți. După săvârșirea slujbei Te Deum-ului, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat necesitatea accentuării spiritualității în studiul teologiei, în aprofundarea învățăturii de credință, căci formarea teologicã trebuie să fie o sursă de reînnoire interioarã și un fundament al misiunii și pastorației în contemporaneitate, care să facă din studenții teologi adevărați misionarii ai Bisericii noastre, prin faptă și cuvânt, prin exemplu moral și comportament social.

Înaltpreasfinția Sa a arătat că mediul universitar este prin excelență un spațiu al dialogului, iar Biserica noastră Ortodoxă promovează dialogul inter-creștin și inter-religios. Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că activitatea culturală este un mijloc propice de răspândire a Evangheliei, iar știința onestă și adevărată vine de la Dumnezeu, având ca scop binele și mântuirea omului. De aceea, Biserica îndeamnă mereu la buna colaborare dintre teologie, știință și cultură, pentru o desăvârșită formare spirituală și intelectuală.

În încheierea cuvântului său misionar-pastoral și duhovnicesc, Înaltpreasfinția Sa a urat bun venit studenților din primul an, atât la licență, cât și la master, încurajându-i, pe profesori și pe studenți, să înainteze cu onestitate și bucurie pe frumosul drum al cunoașterii, rugând pe Dumnezeu, Izvorul științei și al înțelepciunii, să binecuvinteze activitatea educațională și de cercetare din această instituție, fundamentală pentru formarea teologică din Eparhia Târgoviștei.

Comentarii Facebook


Știri recente