Deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie din Caransebeș

La Facultatea de Teologie din Caransebeș a avut loc astăzi, 5 octombrie, deschiderea cursurilor. Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” de către un sobor de preoți și diaconi în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a corpului didactic și a studenților înscriși la cursurile de licență și de masterat ale facultății, informează episcopiacaransebesului.ro.

După oficierea Sfintei Liturghii, manifestarea a continuat în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial. După rostirea rugăciunii și cuvântul introductiv al părintelui consilier cultural Daniel Alic, domnul prof. univ. dr. Gheorghe Popovici decanul Facultății de Științe Economice și Administrative din Reșița, în cadrul căreia activează secția de Teologie Ortodoxă – Didactică din Caransebeș a declarat deschis anul universitar 2010-2011 la Facultatea de Teologie din Caransebeș.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a ținut un cuvânt în care a subliniat tradiția și vechimea învățământului teologic din Caransebeș.

Comentarii Facebook


Știri recente