Deschiderea anului școlar la Seminarul Teologic Liceal Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a participat, luni, 17 septembrie 2012, la deschiderea anului școlar la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, informează site-ul sf-esc.ro.

La acest eveniment au fost prezenți toți elevii seminariști din cei patru ani de studiu, alături de părinții lor și tot corpul profesoral format din părinții profesori de specialitate și profesorii laici.

Programul acestui eveniment a început cu imnul arhieresc, urmat de slujba de Te Deum.

S-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Părintele Director a rostit un cuvânt de bun venit pentru elevii din anul I, dar și de responsabilizare pentru ceilalți din anii mai mari și a mulțumit Episcopiei pentru bursele lunare acordate elevilor cât și în alimente. Reprezentanții autorităților locale au prezentat mesajele oficiale cu ocazia deschiderii anului școlar.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a spus elevilor că acest an școlar începe sub ocrotirea Sfinților Împărați Constantin și Elena, cărora le este închinat anul 2013, i-a îndemnat pe elevi la responsabilitate atât în actul de învățământ cât și în atitudinea morală creștină.

Tot cu această ocazie Preasfinția Sa a vizitat Școala Nr. 3 și Liceul Pedagogic din municipiul Slobozia.

Comentarii Facebook


Știri recente