Deschiderea anului școlar la seminariile teologice din Suceava și Huși

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Mitropolit Dosoftei’ din Suceava a avut loc luni, 17 septembrie, deschiderea noului an școlar, informează „Ziarul Lumina”. Evenimentul s-a bucurat de prezența Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care a adresat un cuvânt de învățătură elevilor seminariști. Tot luni, la Catedrala episcopală din Huși a avut loc deschiderea anului școlar 2012-2013 pentru elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Ioan Gură de Aur’ din Huși.

La slujba de Te Deum, precedată de Sfânta Liturghie, a participat Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, părinții profesori și elevii seminariști.

‘Preasfințitul Corneliu a transmis elevilor un cuvânt de învățătură în care a urat ‘bun venit’ seminariștilor la școală. Apoi s-au deschis cursurile la clase de către părinții diriginți. În zilele următoare va începe programul normal al orelor de curs. Nădăjduim că în acest an școlar elevii noștri se vor pregăti mai bine decât au făcut-o până acum, iar profesorii vor depune același efort ca și în anii anteriori’, a spus pr. prof. Andrei Zăgan, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Ioan Gură de Aur’ din Huși.

Comentarii Facebook


Știri recente