Deschiderea anului școlar în instituțiile de învățământ severinene

Luni, 17 septembrie, grădinițele, școlile și liceele severinene și-au deschis larg porțile pentru a întâmpina numărul mare de elevi, părinți și cadre didactice, prezenți la ceremoniile tradiționale de deschidere a cursurilor școlare.

După ce ierarhul locului a rostit la Catedrala Episcopală, cu o zi înainte, rugăciuni speciale pentru profesori și copii, luni, la începutul noului an școlar, mai multe delegații de preoți de la Centrul Eparhial din Drobeta Turnu Severin au mers în instituțiile de învățământ locale și au săvârșit slujba de Te Deum, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor știri Episcopia Severinului și Strehaiei.

Deopotrivă, dascălii și copiii au cerut de la Dumnezeu luminare, povățuire și providență în încercările ce vor veni în acest ciclu cu noutăți, cum ar fi introducerea clasei 0.

De altfel, elevii în ani terminali au mărturisit că își doresc mai mult ca oricând ajutorul divin, trecând printr-o perioadă de răscruce a vieții, cu multe examene și alegeri importante de făcut.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente