Deschidere de an școlar la Grădinița „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”

Luni, 3 septembrie, la două zile de la începerea noului an bisericesc, Grădinița cu program prelungit ‘Sf. Ioan cel Nou de la Suceava’, patronată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, și-a deschis porțile pentru aproape 160 de preșcolari, potrivit Ziarul Lumina.

În cadrul programului festiv, preșcolarii, în port popular, au participat la slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți din care a făcut parte și arhim. Vartolomeu Chira, starețul Mănăstirii ‘Sfântul Ioan cel Nou’ din Suceava, rostind în cor rugăciunea ‘Tatăl nostru’.

În cuvântul de deschidere, arhim. Vartolomeu Chira, sub a cărui purtare de grijă se desfășoară întreaga activitate a grădiniței, a subliniat faptul că printre activitățile pe care le desfășoară Biserica se numără și cele educative. ‘La început de an bisericesc, noi primim copiii și vă încredințăm că aici vom purta grijă și de sufletul lor. Această grădiniță este dovada că Biserica se implică în mediul educațional al Sucevei’, a spus arhim. Vartolomeu. În continuare, inspector Daniela Răileanu a făcut referire la condițiile oferite de grădinița patronată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, afirmând că ‘instituția școlară este frumoasă, luminoasă, reprezentând o concurență serioasă pentru unitățile de stat’.

La Grădinița ‘Sf. Ioan cel Nou de la Suceava’, copiii au parte atât de educația stabilită prin programa pentru învățământ preșcolar, cât și de un program religios. ‘Noi încercăm să păstrăm, pe lângă latura educativă, și legătura vie a copiilor cu Dumnezeu. De la an la an, constatăm un interes tot mai mare al părinților, care recomandă grădinița și altor părinți, dovadă numărul mare de solicitări’, a declarat pr. Cosmin Cârlioru, profesorul de religie al grădiniței. Grădinița cu program prelungit ‘Sf. Ioan cel Nou de la Suceava’ a fost înființată în 2005 și dispune de opt grupe

Comentarii Facebook


Știri recente