Depunerea Jurământului Militar la Sibiu

Peste 100 de soldați voluntari ai Școlii de Aplicație pentru Unități Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” din Sibiu au depus astăzi, 24 aprilie, jurământul militar. La ceremonia desfășurată la Centrul de Pregătire pentru Artilerie Terestră „Ioan Vodă” din compunerea Școlii au participat părinții, rudele și prietenii noilor soldați, reprezentanți ai Statului Major General și ai Statului Major al Forțelor Terestre, reprezentanți ai administrației locale și ai mediului universitar, informează Radio TRINITAS.

Ceremonia a fost precedată de serviciul religios oficiat de însuși Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Laurențiu, care i-a binecuvântat pe tinerii soldați: „Dintotdeauna Biserica a fost alături de Armată și Armata de Biserică. Suntem legați printr-o colaborare constantă de Școlile militare din Sibiu. De aceea în această perioadă de bucurie postpascală ne-am împărtășit bucuria Învierii și dorința biruinței. De asemenea, fiind ziua sfinților luptători pentru Ortodoxie ardeleni le-am dorit acestor ardeleni militari să obțină și ei biruința pe care au avut-o sfinții, apărând bogățiile acestea ale țării noastre pe care ni le-a făcut Dumnezeu”.

Cei 109 soldați voluntari care au depus jurământul, printre care și câteva fete au urmat cursurile de pregătire militară de bază timp de 8 săptămâni.

Unii dintre ei vor desfășura, în perioada următoare, instruire de specialitate la alte centre de instruire a forțelor terestre.

Comentarii Facebook


Știri recente