Depunerea jurământului de credință pentru Promoția 2010 a Facultății de Teologie Ortodoxă din București

Absolvenții promoției 2006 – 2010 ai Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Justinian Patriarhul” din București au depus astăzi, 24 iunie, jurământul de credință. Ceremonia a avut loc la Biserica „Sfânta Ecaterina”, paraclisul instituției de învățământ, după săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar patriarhal.

„Sunteți mari cu toții acum pentru că ați încheiat facultatea și v-ați susținut lucrările de licență, dar sperăm să vă chemați mari și în Împărăția lui Dumnezeu prin faptul că veți propovădui Evanghelia și mai ales că o veți arăta împlinită în viața voastră și a familiilor voastre. Așa cum știți parohiile nu sunt prea multe. Doar o parte dintre voi vor accede la ele și nu pentru că nu sunteți așteptați cu toții, ci pentru că din experiența promoțiilor trecute cunoaștem că mulți dintre voi vor urma și vor activa în alte domenii. Acestora ne adresăm cu aceeași dragoste și prețuire ca acolo unde veți lucra să nu uitați niciodată că trei sau patru ani ați fost studenții unei școli a Bisericii și că v-au fost dascăli, profesori care sunt și preoți slujitori ai lui Dumnezeu. Să știți că aveți pe frunțile voastre, scris ca pe o etichetă nevăzută, faptul că ați absolvit o școală teologică”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar patriarhal, informează TRINITAS TV.

287 de proaspăt absolvenți ai secțiilor Teologie Pastorală, Teologie Didactică, Teologie Asistență Socială și Artă Sacră au rostit apoi, într-un glas, jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă Română.

De asemenea, părintele conf. dr. Daniel Benga, Prodecan la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, a adresat un îndemn studenților de a deveni lucrători ai iubirii lui Dumnezeu: „Într-o apoftegmă a Sfinților Părinți există următoarea definiție a Bisericii: ‘Biserica este cel mai frumos gând de iubire al lui Dumnezeu pentru lume’. Această apoftegmă de atunci de când am auzit-o nu am mai uitat-o pentru că a devenit parte a vieții mele și a vocației mele de preot și profesor în această facultate și aș vrea să rămână și în inimile voastre. Ea înseamnă că atunci când Dumnezeu a întemeiat Biserica și a lăsat-o în lume, a lăsat-o să vestească iubirea și să răspândească iubirea în întreaga lume. De aceea, cei care terminați astăzi facultatea deveniți părtași la acest gând de iubire și mai mult decât atât, deveniți parte a lui și lucrători la acest gând. Deveniți și devenim, așa cum de multe ori Preafericitul Părinte Patriarh Daniel ne-a îndemnat: ‘mâinile iubirii lui Dumnezeu’.”

Conform tradiției inițiate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, și promoția 2010 a primit un titlu onorific. Proaspeții absolvenți fac parte din „Promoția Crezului de la Niceea și Constantinopol”. Absolvenții au fost însoțiți, la ceremonie, de familii și prieteni.

De la secția de Teologie Pastorală au absolvit facultatea, în această promoție, 197 de studenți: 21 de la Teologie Didactică, 46 de la Teologie Asistență socială, iar de la Artă Sacră, 23.

Comentarii Facebook


Știri recente