Depunerea jurământului de credință la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj

Cei 100 de licențiați și 64 de absolvenți de master ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca vor depune luni, 4 iulie, jurământul de credință. Festivitatea va avea loc în Paraclisul facultății, de la ora 18.00, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, informează site-ul radiorenasterea.ro.

Jurământul de credință implică o rânduială specială, respectată de toți absolvenții studiilor teologice, atât la nivel licență, cât și master, conform precizărilor decanului Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, părintele prof. univ. dr. Ioan Chirilă: „La rugăciunile specifice Te Deum-ului se adaugă formularul standard de jurământ, pentru că există aceeași formulă pentru toate facultățile de teologie. Textul acestei formule cuprinde mărturisirea faptului că absolvenții vor rămâne fideli mărturisirii de credință răsăritene, stabilită de sinoadele ecumenice și propovăduită de sfinții părinți, și vor încerca în toată viața lor să slujească mărturisirea și acțiunea pastorală, catehetică și de filantropie a Bisericii Ortodoxe Române”.

După slujba de Te Deum, va avea loc prezentarea rezultatelor finale obținute la examenul de licență și la susținerea dizertațiilor, apoi vor fi trecute în revistă rezultatele pe cei patru ani de studii în cazul celor care sunt la nivel licență, după care vor fi declarați licențiați și absolvenți ai studiilor de master. După ce își vor fi primit actele doveditoare ale studiilor desăvârșite, o parte vor rămâne să se pregătească în perioada verii pentru admiterea la masterat sau doctorat, iar alții vor putea să își caute un loc de muncă.

Comentarii Facebook


Știri recente