Depunerea juramantului de credinta fata de Biserica Ortodoxa Romana a absolventilor promotiei anului 2003

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a slujit Sfanta Liturghie, cu ocazia sarbatorii Sfanta Treime, impreuna cu Inalt Prea Sfintitul Petru, Mitropolit al Basarabiei, si cu Prea Sfintitul Ioachim, Episcopul Husilor, in Catedrala Mitropolitana din Iasi, alaturi de profesorii Facultatii de Teologie ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi.

La aceasta Sfanta Liturghie au participat si absolventii Facultatii de Teologie din Iasi, promotia 2003, care au depus juramantul de credinta fata de Biserica Ortodoxa Romana.

Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel, a tinut un cuvant in care a subliniat importanta acestui juramant de credinta fata de institutia in care au studiat si fata de Biserica Ortodoxa Romana: ‘In fiecare an, juramantul de credinta, de fidelitate fata de facultatea pe care au absolvit-o studentii nostri se savarsea in mod solemn dupa Sfanta Evanghelie in ziua Pogorarii Sfantului Duh. Anul acesta am schimbat putin traditia, iar daca traditia putin schimbata este benefica, o s-o pastram, pentru ca de fapt este o zi deosebita aceea a cinstirii in mod deosebit a Prea Sfintei Treimi. Caci acolo unde Duhul Sfant salasluieste, salasluieste prin El intreaga iubire a Sfintei Treimi.’

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente