Denia Prohodului Domnului

În Bisericile Ortodoxe se va săvârși în acesta seară, 2 aprilie, slujba Prohodului Domnului, cântarea de înmormântare a Mânuitorului Hristos. Preoții și credincioșii vor înconjura Biserica cu Sfântul Epitaf, o pânză pe care este pictată punerea în mormânt a Mântuitorului. El va fi așezat pe Sfânta Masă unde va rămâne până la Praznicul Înălțării Domnului.

Mai multe detalii despre Denia Prohodului Domnului a oferit Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos: „Este cea mai frumoasă mărturie a legăturii și solidarității Mântuitorului Hristos cu firea omenească muritoare. Prin faptul că acceptă condiția morții El vrea să ne ajute să trecem dincolo de moarte prin propria Lui moarte, care este o moarte spre Înviere. De aceea, cea mai frumoasă teologie a Învierii se exprimă în cuvintele: În mormânt Viață și nu moarte, Primăvară dulce. Mântuitorul ridică firea noastră dincolo de moarte prin Înviere”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…