Denia din Sfânta și Marea Marți la Catedrala Patriarhală

La Catedrala Patriarhală din București s-a oficiat în această seară Denia din Sfânta și Marea Marți. Conform Sinaxarului citit la această slujbă, „în Sfânta și Marea Marți se face pomenire de cele zece fecioare din Sfânta Evanghelie”.

Denia a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal care a ținut și un cuvânt de învățătură, prin care a vorbit, printre altele, despre semnificațiile parabolei celor zece fecioare.

„Săptămâna aceasta a Sfintelor și Mântuitoarelor Patimi de la sine este o săptămână de o intensitate duhovnicească cu totul excepțională. Însă Pilda celor cinci fecioare înțelepte trebuie să fie pentru noi o provocare permanentă pentru că pentru fiecare dintre noi clipa în care plecăm din lumea aceasta este clipa venirii pentru fiecare dintre noi, a Mirelui Care va intra în cămara de nuntă. Și dacă ne va găsi cu candelele pline de untdelemnul faptelor bune vom intra în cămara Lui. Dacă nu, ne va găsi plecând după untdelemn, iar când îl vom dobândi vom găsi ușa cămării lui de nuntă închisă. De aceea, iubiți credincioși, să învățăm din semnificația zilei acesteia că trebuie să trăim permanent în așa fel încât orice zi din viața noastră să poată fi ultima, să putem fi permanenți gata, să arătăm Mântuitorului că talantul pe care ni l-a încredințat, darurile de care ne-a învrednicit le-am cultivat, le-am înmulțit prin faptele iubirii de oameni”, a spus Preasfinția Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente