Denia din Sfânta și Marea Joi la Patriarhie

La Catedrala Patriarhală din București a fost oficiată, astăzi, 11 aprilie 2012, Denia din Sfânta și Marea Joi. Pericopa evanghelică ce s-a citit astăzi ne prezintă momentele sfintei spălări a picioarelor ucenicilor de către Mântuitorul Hristos, a Cinei de Taină, la care au fost predate înfricoșătoarele Taine, a rugăciunii cea mai presus de fire a lui Iisus și a vânzării Domnului.

Sfânta Slujbă a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa a evidențiat importanța slujirii smerite, în societatea contemporană, după modelul slujirii Mântuitorului Iisus Hristos: „Atât în Biserică, dar și în societatea creștină, cea care este întemeiată pe valorile creștine, cei care sunt învestiți cu o anumită responsabilitate, să se afle în fruntea oamenilor, să nu uite, după modelul Mântuitorului Iisus Hristos, de a-i sluji pe oameni așa cum El a venit pe pământ nu ca să I se slujească, ci ca să slujească și mai mult decât atât să își dea sufletul preț de răscumpărare pentru mulți. Mântuitorul Iisus Hristos și cu alt prilej a enunțat acest principiu al slujirii în Biserica Sa, întemeiată prin scump sângele Său, slujirea până la jertfă din iubire smerită față de semenii noștri care înseamnă o expresie a iubirii față de Dumnezeu”.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Cipirian Câmpineanul i-a îndemnat pe credincioși să continue pregătirea duhovnicească pentru Sfânta Înviere: „Biserica ne îndeamnă prin glasul Mântuitorului Iisus Hristos să avem grijă să continuăm pregătirea duhovnicească pe care am pornit-o în urmă cu mai bine de șase săptămâni, să continuăm în această luptă cu noi înșine, cu păcatele, cu ispitele din partea vrăjmașului, să medităm la dramatismul acelor momente care nu înseamnă doar un memorial, ci totodată înseamnă și o actualizare a lor și o trăire cu o anumită intensitate din partea noastră”.

Comentarii Facebook


Știri recente