Denia Canonului cel Mare la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, o oficiat miercuri, 6 aprilie 2011, în Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, Denia Canonului Cel Mare, după cum ne informează episcopiacaransebesului.ro. La slujbă au luat parte elevi și studenți ai celor două instituții de învățământ teologic din Caransebeș, precum numeroși credincioși și credincioase.

În săptămâna a cincea a Postului Mare se oficiază Denia Canonului celui Mare, miercuri seară, și Denia Acatistului Maicii Domnului vineri seară. Dacă în prima săptămâna a Postului Mare, în primele patru zile, s-a citit Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, în săptămâna a cincea se citește în întregime într-o singură seară, iar slujba bisericească se numește Denia Canonului Celui Mare.

Deniile sunt slujbe bisericești specifice perioadei Postului Mare, acestea se oficiază doar în săptămânile a cincea și a șaptea a postului Sfintelor Paști. Denia este slujba Utreniei care se oficiază în ajun seara și nu trebuie confundată cu slujba de Priveghere.

Comentarii Facebook


Știri recente