Denia Canonului cel Mare la Catedrala din Rm. Vâlcea

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a participat miercuri 28 martie 2012, la Denia Canonului cel Mare la Catedrala Arhiepiscopală oficiind Canonul Sfântului Andrei Criteanul.

La sfârșitul slujbei, după cum ne informează arhiram.ro, Preasfințitul Părinte Emilian a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat semnificațiile duhovnicești și teologice ale Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

„Fără rugăciune și pocăință nu ne putem bucura de Înviere. Canonul este o meditație biblică pentru că așa cum ați văzut Sfântul Andrei ne aduce aminte prin aceste tropare, aceste rugăciuni, pilde de pocăință atât din Vechiul Testament cât și din Noul Testament. Acest canon ne pune în față aceste personaje tocmai pentru a conștientiza și noi de fapt că oameni fiind greșim dar trebuie să ne întoarcem la Dumnezeu, trebuie să ne cerem iertare față de Dumnezeu și față de oamenii cărora le-am greșit.Pe de altă parte, acest canon reprezintă și o nădejde că Dumnezeu ne iartă păcatele, așa după cum am văzut în cele din urmă rugăciuni ale Canonului că Hristos Domnul a iertat pe contemporanii săi, dar mai ales îi iartă pe toți cei care se întorc cu dragoste și cu pocăință la El.”, a spus Preasfinția Sa.

La această frumoasă slujbă specifică Postului Mare ce ne invită la rugăciune, post și pocăință au luat parte numeroși credincioși din Râmnicu Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente