Denia Canonului cel Mare la Caransebeș

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Canonul cel Mare înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala episcopală cu hramurile ‘Învierea Domnului’ și ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’ din Caransebeș, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat. La slujbă au participat numeroși credincioși, precum și elevii și studenții celor două instituții de învățământ teologic din Caransebeș.

‘Acest post nu înseamnă altceva decât urcușul fiecăruia dintre noi către Învierea lui Hristos, care este și învierea noastră. În această săptămână, la Catedrala episcopală din Caransebeș săvârșim Denia Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, iar vineri vom săvârși Denia Acatistului Bunei Vestiri. Ne-am bucurat de prezența multor credincioși și, bineînțeles, de prezența elevilor și studenților teologi din Caransebeș. Despre slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, putem spune că este una cu totul specială și are un caracter de pocăință, de umilință, de smerenie și desigur de iertare, iertare pe care trebuie să o cerem cu toții în fața lui Dumnezeu, asemeni fiului risipitor care a greșit mult înaintea tatălui său, repetând stihul ‘Miluiește-mă Dumnezeule, miluiește-mă’. Suntem chemați, acum, să urmăm tuturor celor care și-au venit în sine, celor care s-au pocăit și s-au apropiat de Dumnezeu și să fugim de învârtoșarea celor care au rămas în întunericul necunoștinței’, a arătat Preasfințitul Lucian.

Slujbele Deniilor de miercuri și vineri, din săptămâna a V-a a Postului Mare, ne îndeamnă pe toți la umilință, pocăință și smerenie, sunt unice pe tot parcursul anului bisericesc și impresionează prin frumusețea și profunzimea lor.

La final, întâistătătorul eparhiei a miruit credincioșii și a împărțit tuturor celor prezenți iconițe cu răstignirea Mântuitorului Iisus Hristos. Preasfințitul Lucian se va afla în mijlocul credincioșilor Catedralei episcopale din Caransebeș și astăzi, 30 martie 2012,când va săvârși slujba Deniei Acatistului Bunei Vestiri.

Comentarii Facebook


Știri recente