Denia Acatistului Bunei Vestiri la Caransebeș

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat vineri, 31 martie, la Catedrala episcopală cu hramurile ‘Învierea Domnului’ și ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’ din Caransebeș, slujba Deniei Acatistului Bunei Vestiri, informează „Ziarul Lumina”.

La slujbă au participat numeroși credincioși și credincioase, precum și elevii și studenții teologi din Caransebeș, însoțiți de cadrele didactice.

În cuvântul său de învățătură, chiriarhul a subliniat importanța acestei slujbe deosebite din săptămâna a V-a a Postului Mare pentru fiecare dintre noi.

‘Maica Domnului i-a ajutat întotdeauna pe creștinii dreptmăritori, așadar, și noi în Postul Mare ne rugăm Maicii Domnului să ne ajute să putem continua lupta cea bună, să ne ajute să putem continua urcușul spre înviere, să mergem mai departe pe calea postului, ca la final să ne putem întâlni cu Fiul lui Dumnezeu, care pentru noi, la plinirea vremii, s-a făcut fiu al Fecioarei Maria. O rugăm pe Maica Domnului să ne ocrotească, să ne ajute și să ne acopere cu cinstitul ei acoperământ’, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

La final slujbei, ierarhul a miruit credincioșii prezenți și a împărțit acestora iconițe cu Maica Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente