Denia Acatistului Bunei Vestiri din Săptămâna a V- a din Postul Mare

Mâine seară, 19 martie, în Bisericile Ortodoxe va fi oficiată Denia ,,Acatistului Bunei Vestiri”. În timpul Postului Sfintelor Paști Biserica a rânduit două momente importante închinate Maicii Domnului: sărbătoarea Bunei Vestiri, prăznuită la 25 martie, și Denia din vinerea săptămânii a V-a din post.

Mai multe informații cu privire la această slujbă a Bisericii a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu: „Avem nevoie de sprijinul Maicii Domnului ca să pricepem Vinerile care urmează din Post. Și să înțelegem că numai împărtășirea aceasta cu Inima care a străbătut Taina Crucii putem să pricepem și noi taina aceasta și să ne bucurăm de ea. Este așezată acolo și pentru că Maicii Domnului i se cuvine cinste pentru momentele de dramă în care trăim pentru că ele nu s-au transformat în tragedie. Prezența Maicii Domnului în Biserica noastră Ortodoxă este reiterată în astfel de momente de întristare generală, tocmai pentru a ne arăta zâmbetul de dincolo de Cer al mântuirii”.

Acatistul Bunei Vestiri este un imn de laudă închinat Maicii Domnului, alcătuit din 24 de strofe. Această compoziție, atribuită patriarhului Serghie al Constantinopolului, dă expresie, într-o formă poetică, învățăturii Bisericii despre Maica Domnului. Mâine, 19 martie, TRINITAS TV, postul de televiziune al Patriarhiei Române, va transmite Denia Acatistului Bunei Vestiri de la Catedrala Patriarhală, începând cu orele 16:00.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…