Delegație sibiană în Episcopia Dacia Felix

Racla cu moaște de la Catedrala mitropolitană din Sibiu se va afla, pentru prima dată, în afara granițelor țării. La invitația preotului paroh Emanuel Tăpălagă din Parohia Sânmiai – Locve din Serbia, o delegație a Mitropoliei Ardealului se află într-o vizită frățească în această parohie, în perioada 5-9 noiembrie, informează „Ziarul Lumina”.

Racla este adusă spre închinare în lăcașul de cult, cu ocazia hramului ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’. Credincioșii din Banatul sârbesc vor avea posibilitatea să se închine la moaștele sfinților Clement Romanul, Iosif de la Partoș, Nectarie al Eghinei, mucenicilor Dimitrie, Teodor Tiron, Laurențiu și cuvioșilor de la Mănăstirea ‘Sf. Sava’. Un odor de preț aflat în raclă este și o bucățică din lemnul Sfintei Cruci. În raclă mai sunt părticele din moaștele sfinților de la Niculițel, Zotic, Atal, Kamasie și Filip.

‘O delegație din Arhiepiscopia Sibiului face zilele acestea o vizită, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, în Episcopia Dacia Felix, la Parohia Sânmiai, în localitatea Locve din Serbia. Ne vom afla în Banatul sârbesc, împreună cu Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele profesor Aurel Pavel, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu, ieromonahul Cleopa Negru, starețul mănăstirii de la Bucium, județul Brașov, precum și alături de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie din Sibiu’, ne-a declarat protos. Macarie Țuțul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente