Delegație palestiniană la Patriarhia Română

O delegație palestiniană formată din membri observatori la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a vizitat, astăzi, 9 octombrie 2012, Patriarhia Română.

Membrii delegației au fost primiți la Palatul Patriarhiei de către Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal. Participanții au discutat despre îmbunătățirea relațiilor dintre Biserica Ortodoxă Română și Autoritatea Națională Palestiniană, cât și despre evoluțiile socio-politice din regiune.

La plecare, președintele Grupului Fatah din cadrul Consiliului Legislativ Palestinian, Azam Alahmad, a declarat pentru Radio TRINITAS: „Suntem foarte fericiți că am reușit să facem această vizită în România și am considerat că această vizită nu poate fi completă decât după vizitarea sediului Patriarhiei Române cu atât mai mult cu cât Biserica Ortodoxă Română are o prezență importantă în Palestina și un număr important de palestinieni sunt credincioși ai Bisericii Ortodoxe. De aceea, avem preocupări și probleme comune despre care trebuie să ne informăm reciproc. Deci, aceasta este o dovadă că Biserica Ortodoxă este parte a istoriei Palestinei, deci avem multe probleme comune pe care trebuie neapărat să le rezolvăm prin intermediul colaborării și al dialogului și coordonării. L-am ascultat pe Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, a fost o întâlnire foarte utilă și de aceea vă spunem încă o dată că suntem foarte fericiți de această vizită și sperăm să ținem legătura în continuare cu Biserica Ortodoxă Română”.

Comentarii Facebook


Știri recente