Delegație militară din Ucraina la Patriarhie

Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar Patriarhal, a primit astăzi, 6 noiembrie 2012, la Palatul Patriarhiei, vizita delegației militare din Republica Ucraina, condusă de către comandantul Comandamentului Forțelor Terestre, domnul general-colonel Henadii Vorobiov.

Delegația a vizitat Catedrala Patriarhală și Palatul Patriarhiei, după care au vizionat macheta Catedralei Mântuirii Neamului.

În timpul vizitei, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul le-a vorbit oaspeților despre apropierea dintre Biserică și Armata Română: „Ne bucurăm pentru că, așa cum ați observat și în țara noastră, Armata și Biserica sunt cei doi piloni de nezdruncinat ai societății românești și de aceea se află într-o strânsă cooperare. După 1990 Dumnezeu a binevoit ca să se revină la normal, adică la prezența Bisericii în structurile militare unde preoții oferă asistență religioasă atât ofițerilor, cât și, până nu demult, militarilor în termen. Acesta este firescul lucrurilor și de aceea dăm slavă lui Dumnezeu pentru că s-a revenit la firescul lucrurilor, motiv pentru care la Sfânta Liturghie, de fiecare dată când se săvârșește, noi ne rugăm și pentru armata țării cea iubitoare de Hristos. Cei ce slujesc în armata unei țări creștin-ortodoxe, dincolo de responsabilitățile pe care le au în calitate de militari, nu încetează de a fi creștini, fii ai Bisericii. De aceea, ne bucurăm ori de câte ori avem în mijlocul nostru reprezentanți ai Armatei Române și desigur ale armatelor țărilor ortodoxe din vecinătate”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente